Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Cizre ve Silopi’de hayatını kaybeden vatandaşların otopsi raporlarının yapıldığını ancak kendilerine verilmediğini söyledi. 


Rapor taleplerinin ‘gizlilik kararı verildiği için veremeyiz’ şeklinde reddedildiğini söyleyen Birlik, "Şu anda hiçbir cenazenin otopsi raporu elimizde yok. İHD yetkilileri ‘araya girip otopsi raporlarını alacağız.’ dediler fakat henüz bir gelişme olmadı” ifadelerini kullandı.

Birlik şunları söyledi:

Şırnak Devlet Hastanesi'nin 6 tane soğutucu bölümü var. Sadece 6 cenaze orada muhafaza edilebiliyor. Miray bebek ve henüz doğmamış olan bebekle birlikte şu anda 8 kişi orada bekletiliyor. 11 cenazemiz ise hastanenin sebze ve meyvelerinin muhafaza edildikleri soğutucularda bekletiliyor. Cenazenin bozulmaması için eksi derecede olması gerekiyor. Ama şu anda 11 cenazemiz o soğutucu bölümünde bekletiliyor. Aileler yasaklı mahallelerde olduğu için cenazeler defnedilemiyor. Zaten aileler de 'yasak kalkmadan, taziye çadırı kurmadan Şırnak köylerinde defnetmem' diyorlar. Burada yaşanan bir insanlık dramı var. Silopi’de yaklaşık 5 cenaze 9 gündür evlerde bekletiliyor. Bu cenazelerin kaldırılması için ahlak sahibi herkes, 'Silopi ve Cizre’de sokağa çıkma yasağı kaldırılmalı' diye çağrıda bulunmalıdır.” (İleri Haber)