Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber

Vicdani Ret Derneği, Cizre Halk Meclisi'nin 'halkın askere gitmemesi' yönündeki kararına yaptığı bir açıklama ile destek verdi.

2 Ekim'de olağanüstü kongreye giden ve sonuç bildirgesinde "askere gitmeme" çağrısı da yer alan Cizre Halk Meclisi'nin bu kararına Vicdani Ret Derneği'nden destek geldi.

Halk Meclisi'nin "Gençlerimizin bu kirli savaşa hizmet etmemesi gerektiği noktasından hareketle gençlerimizi askere gitmemeye, ailelerimizi de çocuklarını askere göndermemeye çağırıyoruz," çağrısına dikkati çeken Dernek, yaptığı yazılı açıklamada, "Vicdani Ret Derneği olarak Cizre Halk Meclisi’nin, Cizreli ailelerin çocuklarını askere göndermemesine yönelik kararını destekliyoruz," dedi.

Vicdani Ret Derneği ilgili açıklamasında, "Hiçbir gencin canı, seçim oyunlarından ve buna bağlı savaş politikalarından değersiz değildir. Hiçbir halk kendisine zulüm eden, kentlerini haftalarca kuşatma altında tutarak her yaştan onlarca sivilin ölümüne yol açan bir militarist güce ve politikaya hizmet etmek zorunda değildir," dedi ve şu çağrıyı yaptı:

"Türkiye’deki tüm toplumsal yapıları benzer kararlar almaya, zorunlu askerlik hizmetini reddetmeye çağırıyoruz. Savaşın insan kaynağını kurutmak hepimizin birlikte başarabileceği bir hedeftir."