Şırnak’ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan, başından vurularak öldürüldü. Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret, Kazanhan’ın polis kurşunuyla öldürüldüğünü söyledi.

Cizre’nin Yafes mahallesinde açılan ateşte, Nihat Kazanhan’ın başına bir kurşun isabet etti. Ağır yaralanan Kazanhan, çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazanhan, hastanede yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları silahın patladığı sırada bölgeden polis ekiplerinin geçtiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Al Jazeera Türk’e konuşan Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret, Kazanhan’ın polis tarafından vurulduğunu savunarak, "Görgü tanıklarnının bize aktardığına göre özel harekat timlerinin ateş açması sonucu öldü. O mahallede herhangi bir olay yoktu, çocuklar duvar dibinde oturuyormuş," dedi.

HATİP DİCLE HALKA HİTAP EDERKEN GERÇEKLEŞTİ

Bugün Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle, HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ile Faysal Sarıyıldız, tansiyonu düşürmek için günlerdir olaylara sahne olan Cizre'ye gitti. Kazanhan'ın öldürülmesi, Hatip Dicle’nin ilçe halkına hitap etmesinden sonra meydana geldi.