HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın verdiği bilgilere göre polis Cizre’de dün gece en az 8 sivili öldürdü, çok sayıda da yaralı var.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, HDP Meclis grubunun girişine izin verilmeyen Cizre'de dün gece devlet güçleri en kapsamlı saldırıyı gerçekleştirdi. Günlerdir ablukaya alınan ve saldırı düzenlenen Nur, Cudi ve Yafes mahallerine yönelik ağır silahlar, tanklarla saldıran polisler çok sayıda sivil insanı katletti. Duruma ilişkin bilgi veren ve Cizre'de bulunan HDP Mardin Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Cizre'de durumun katliam boyutlarına vardığını söyledi.

“KATLİAM CİZRE’DE TAMAMLANIRSA TÜM KÜRDİSTAN’A YAYARLAR’       

Aslan'ın verdiği bilgilere göre dün gece yapılan saldırılarda tamamı sivil olan en az 8 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda da yaralı var. Aslan, kayıpların daha fazla olabileceğini durumu tam tespit edemediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Gece boyunca tank top ve havan atışları durmadı. Bütün trafoları patlattılar. Şuan hiçbir yerinde elektirik yok. Salgın hastalıkları başlamak üzere, günlerdir sokaklarda çöpler toplanmamış, çocuklar sokaklarda ve bu çöplere bulaşıyor. Cami minarelerine keskin nişancılar yerleştirilmiştir. Acilen İnsan Hakları örgütlerinin hatta BM'nin harekete geçmesi lazım. Çünkü eğer bu katliamı Cizre'de tamamlarsa bunu bütün Kürdistan'da uygulayacaklar. Burada bir imha politikası yürütülüyor. Burada taraf yok, sivil halk imha ediliyor, bugüne kadar öldürülen kişilerin hepsi sivil. İlçedeki vekiller olarak 4 gruba ayrıldık. Mobilizeyiz. Bütün mahallelerde atışlar olmuş. Dün gece top ve tank atışlarından Cizre’nin her yeri sallandı. O anda kestiremiyorsun, neresi hedef alınıyor, İlk önce trafolar vuruldu sonra 8'e kadar sürdü saldırılar. 1400 yıl önce nasıl Yezid Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını Kerbela'da sıkıştırdılarsa, bugün cizre halkını sıkıştırmışlar. Su şebekelerinin tamir edilmesini engelliyor. Her böyle giderse kurşun yerine insanlar susuzluk ve açlıktan ölecek."