Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde saldırılarda yaralanan ve 3 gündür hastaneye kaldırılamayan yaralı yurttaşların hastaneye kaldırılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) tedbir başvurusunda bulunuldu. 

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Ramazan Demir ve Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Eşbaşkanı Gülşen Özbek tarafından yapılan başvuruda, yaralıların hastaneye kaldırılması için bir an önce tedbir kararı alınması talep edildi. Sabah saatlerinde yapılan başvuruya ilişkin kararın bugün çıkması bekleniyor.

TEDBİR KARARI VERİLEN 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Cizre’deki devlet saldırılarında yaralananların hastaneye kaldırılması için bugüne kadar AİHM'e yapılan başvurulardan 5'inde tedbir kararı alındı. Bunlardan 3’ü yaşamını yitirdi. Cihan Karaman, Hüseyin Paksoy ve Serhat Altun tedbir kararlarına rağmen hastaneye kaldırılamayıp yaşamlarını yitirdi.

Bugün haklarında tedbir kararı alınması için başvuru yapılan yaralılar ise 3 gündür Cudi Mahallesi'ndeki bir evin bodrum katında yoğun saldırılardan dolayı hastaneye kaldırılamıyor. En az 25 yaralanın bulunduğu evde saldırılarda yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılmayarak yaşamını yitiren 3 kişinin de cenazesi bulunuyor. Evde tıbbi malzeme bulunamadığı için yaralıların durmayan kanamaları ise yastıklardan çıkartılan pamuklarla durdurulmaya çalışılıyor. 

(Kaynak: DİHA)