Cizre’de halk buluşmasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de bulunduğu araç konvoyunu, dersliklerden çıkarak zafer işareti ile karşılayan öğrencilerin öğretmenleri hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve bazı milletvekilleri, 24 Haziran baskın seçim çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde Şırnak’ın Cizre ilçesinde halk buluşmasına katılmıştı. Buluşma öncesi kente bağlı Yafes mahallesinde onlarca araçtan oluşan konvoy ile şehir turu yapan Temelli ve beraberindekiler, dersliklerden çıkan Vali Kamil Acun Ortaokul ve İlkokul öğrencileri tarafından zafer işareti ile karşılanmıştı.

‘ENGELLEYEMEDİK' 

Temelli ve beraberindekilerin kentten ayrılmasının ardından, öğrencileri zafer işareti yapan okulda görev yapan bazı öğretmenler hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatı üzerine inceleme başlatıldı. Ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunulmak üzere okul idaresi tarafından, “tüm girişimlere rağmen öğrenciler engellenemedi” şeklinde tutanak hazırladığı öğrenildi. 

Söz konusu incelemenin ardından, Konyalı olan bir öğretmen hakkında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi.