Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve saldırılar devam ederken dün gece boyunca Cudi ve Nur Mahalleleri tanklardan yapılan atışların hedefi oldu. İlçede günlerdir süren saldırılar nedeniyle birçok ev kullanılamaz hale geldi.


DİHA'nın haberine göre, dün gece Nur Mahallesi’ne tank taburu yönünden sızmaya çalışan asker ve polislerle, Sivil Savunma Birlikleri (YPS) arasında çatışma çıktı. Çatışmanın ardından Nur ve Cudi Mahallelerine askerler tarafından tank atışlarıyla gece boyu yoğun saldırı düzenlendi.

BİRÇOK YURTTAŞ MAHSUR KALDI

Asker ve polis gece boyunca zırhlı araçlardan mahallelere ateş açtı. Tank atışlarında mahallelerde onlarca ev kullanılamaz hale gelirken, çıkan yangınlara ise itfaiye ekipleri müdahale edemedi. Nur ve Cudi mahallelerinde evlere düzenlenen saldırılar nedeniyle başka evlere geçmek isteyen birçok yurttaş da saldırılar nedeniyle mahsur kaldı.

HAVAN ATIŞLARI BAŞLADI

Asker ve polis sabah saatlerinde de Bozalan Köyü Jandarma Karakolu ve çevre köylerdeki karakollardan atılan havanlarla mahallelere saldırdı.

TEKİN’İN CENAZESİ ALINAMIYOR

Öte yandan dün Cudi Mahallesi Yokuşlu Sokak’ta evinin önünde polisin açtığı ateşle karnından vurularak katledilen 50 yaşındaki Osman Tekin isimli engelli yurttaşın cenazesi de ambulans mahalleye giremediği için bir evde tutuluyor.