Cizre'de sokağa çıkma yasağı sürerken evde ekmekleri kalmadığı için 'ben yaşlıyım, kimse bana bir şey yapmaz' diyerek dışarı çıkan Erdoğan, sokağın başında vuruldu. Erdoğan'ın cesedi vurulduğu yerde sabaha kadar kaldı.

İdris Emen'in Radikal'de yer alan haberine göre, Cizre'de ekmek almaya giderken vurulan ve sokağı çıkma yasağı nedeniyle cesedi sabaha kadar sokakta kalan 74 yaşındaki Mehmet Erdoğan'ın geçimin sağlamak için çöpten hurda topladığı, topladığı hurdaları ise 10 lira karşılığında sattığı ortaya çıktı.

Her gün Erdoğan’dan hurda aldığını söyleyen Nesim Esen, "Mehmet amca 5 yıldır bize hurda getirirdi. Günlük kazancı 5 ila 10 lira arasındaydı. Ölmeden 3 gün önce buraya geldi. Getirdikleri 6 lira tuttu. Bozuk para olmadığı için parasını veremedim. Parası hala bende duruyor" dedi.

'1994 YILINDA KÖYLERİ BOŞALTILDI'

Aslen Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kırkağaç köyünden olan Mehmet Erdoğan 74 yaşındaydı. 1994 yılında köylerine bir top mermisi düşünce Erdoğan ailesini yanına alarak Cizre’nin Cudi mahallesine yerleşti. 6’sı kadın olmak üzere yedi çocuk sahibi olan Erdoğan, ailesini geçindirmek seyyar satıcılık ve benzeri işlerde çalıştı.

Kuran’ı kerimi iyi bilen Erdoğan bir dönem hafızlık da yaptığı için mahallede, ‘Seyit Mehmet’ olarak biliniyordu. Yaşı ilerlediğinde Erdoğan, inşaat ve çöplerden topladığı hurdalarla geçimini sağlamaya başladı.

4 Eylül ’de Cizre için sokağa çıkma yasağı ilan edilince Erdoğan 11 Eylül akşamında evine ekmek almak için sokağa çıktı. Marketin içinde bulunan fırından pide ekmeklerini alan Erdoğan, eve geri dönerken Nergizi sokağın başında kafasına isabet eden bir kurşunla hayatını kaybetti. Erdoğan’ın cenazesi sabaha kadar olay yerinde kaldı.