Şırnak’ın ilçesi Cizre’de sokağa çıkma yasağının 3. gününde gece saatlerinde İdil Caddesi’ne konuşlandırılan kobra tipi zırhlı araçlardan açılan ateş sonucu Nur Mahallesi’nde Sait Çağdavul (19) isimli bir genç boğazına isabet eden kurşun ile yaşamını yitirdi. Çağdavul’un cenazesinin saldırılar nedeniyle hastane yerine mahalledeki camiye taşındığı öğrenildi.

DİHA’nın haberine göre; Gece boyu Nur, Cudi, Sur ve Yafes mahallelerinde olaylar yaşandı. 2 gündür elektriklerin kesik olduğu mahallelerde 3 yurttaş da yaralandı. Yoğun saldırılar nedeniyle hastaneye kaldırılamayan ve durumları ciddi olan yaralılar, yurttaşlar tarafından tedavi edildi.

Ayrıca Cizre’de olaylar devam ediyor. İlçede, 3 gün içinde 2 yurttaş keskin nişancıların ateş açması sonucu hayatını kaybetti.

HDP HEYETİ OTURMA EYLEMİ YAPIYOR

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve Urfa Milletvekili Leyla Güven’in de aralarında bulunduğu HDP heyeti, ilçeye yakın İpekyolu üzerinde bulunan Düzova Polis Karakolu’ndaki arama noktasındaki özel harekat timleri, polis ve askerler tarafından engellendi. HDP heyeti, ilçe girişinde oturma eylemine başladı.