Günlerdir yaralıların bodrum katından alınmasına izin vermeyen AK Parti hükümeti, HDP'nin girişimleri sonucu Cizre Belediyesi'ne ve Sağlık Bakanlığı'na ait ambulansların olay yerine giderek yaralıları almasına izin verdi. Ancak HDP heyeti, herhangi bir engelleme ve yaralıların alınmaması durumuna karşı İçişleri Bakanlığı'ndaki bekleyişini sürdürüyor. 

Cizre'de bir binanın bodrum katında acil tıbbi ve insani yardıma gereksinim duyan 23 yaralının alınmasına ve tıbbi müdahalede bulunulmasına günlerdir izin verilmiyor. Şimdiye kadar 5'inin kan kaybından hayatını kaybettiği yaralılara müdahalede bulunmak üzere HDP'liler çok sayıda girişimde bulundu. Bugün İçişleri Bakanlığı'na giden HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa milletvekili Osman Baydemir'den oluşan HDP'lilerin temasları sonucuna yaralıların alınmasına izin çıktı. 

Buna göre bodrum katında bekleyen 5 cenaze ve 2'si ağır olmak üzere 23 yaralının alınabilmesi için Cizre Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans ve sağlık ekipleri bölgeye gitmesi talimatı verildi. 

HDP heyeti, herhangi bir engelleme veya yaralıların alınmasının engellenme girişimine karşı İçişleri Bakanlığı'ndaki bekleyişini sürdürüyor. 

Kaymakamlıkla yapılan görüşmeler sonucu ambulanslar mahalleye doğru yola çıktı. 

Cizre'de bulunan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız durumu yakından takip ediliyor.

(Kaynak: Evrensel)