Cizre’de sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde öldürülen sivillerden biri olan 15 yaşındaki Bünyamin İrci'nin ölümüne ilişkin olarak görgü tanığı konuştu.

İMC'ye tanıklığını anlatan Abdurrahman Okşul, İrci’nin göğsünden vurularak yaralanması sonrası sokak ortasında kafasına ateş edilerek infaz edildiğini iddia etti.

"EĞER HASTANEYE YETİŞSEYDİ ÖLMEZDİ"

İrci'nin yaralı halde evinin avlusuna sığındığını anlatan Okşul, polisin çocuğu infaz ettiğine işaret etti ve şunları söyledi:

"Yere kilim gibi bir şey serdik, arasına koyduk. Panzerler geldi. Ambulansa götürme imkanı bırakmadılar. Panzerler gelince onu taşımak isteyenler de gitti ve İrci'yi orada öldürdüler.

Eğer doktora yetişseydi ölmezdi, ama ambulansa götürülmesine izin vermediler ve panzerden ateş açarak öldürdüler. Başından ve elinden vurdular. Cenazesi de sabaha kadar yerde kaldı."

ANNE İRCİ: OĞLUM SU GÖTÜRMEYE ÇIKMIŞTI

Anne Gülcan İrci ise şunları söyledi:

"Oğlum amcasına su götürmeye gitmişti. Ona 'gitme' dedim. O da bana 'polis amcalar bana bir şey yapmaz' dedi. Oğlum sokağa çıkma yasağı boyunca evdeydi. Sonra su götürmek için çıktı. Oğlum iki gün kayıptı. Onu aramaya giden babasını, kardeşini de vurmaya kalktılar. Polisler onların da kafasına silah dayayarak 'sizi de öldürürüz' diye tehdit ettiler.

"Görüntüler var. Oğlumu vurmuşlar. Kafasından, ellerinden vurmuşlar. Ben oğlumu öldürülmüş halde gördüm."