Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret, hükümetin belediyelerine yönelik fiili kayyumu devreye soktuğunu söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyelerine yönelik kayyum atama girişimlerini değerlendiren Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, DBP'li belediyelere ve yöneticilerine yönelik saldırıların "sokağa çıkma yasakları" öncesinde başladığını, AKP hükümetinin seçilmişler şahsında Kürt halkına saldırdığını ve halkın iradesini kırmaya çalıştığını ifade etti.

İmret, Cizre halkının yüzde 93'lük bir oy oranıyla kendi iradesini seçtiğini fakat AKP hükümetinin bunu kabullenemediğini, halka "İlla beni seçeceksiniz" dayatmasında bulunduğunu savundu.

İmret, hükümetin DBP'li belediyelere yönelik "Teröre destek veriyorlar, hendek açıyorlar" kara propagandası yaptığını fakat kendi müfettişleri tarafından bile iddialarını destekleyecek bir delil bulamadıkları halde ve müfettişlerin "Soruşturma izni verilmemesine" kararına rağmen baskıların sürdürüldüğünü söyledi.

İmret, "Yasak kalktıktan sonra şehrin alt yapı sorununun çözümlenmesi belediyenin görevi iken bugün bunu Kaymakamlık makamı yapıyor.

Cizre’nin tamamının riskli alan ilan edilmesinin de 'Ben sana imarı da vermiyorum' anlamı taşıyor. Zaten izinsiz birçok hizmeti yapamıyorsun ve her hizmet için izin alman gerekiyor ve genelde de izin verilmiyor. Bugün gelebilecek bir kayyuma çok şaşırmayacağız çünkü zaten fiili ve hukuksuz olarak belediyenin işlerini yürütüyorlar "dedi.

‘KADIN MÜCADELESİNİN YARATTIĞI BİRİKİMDEN KORKUYORLAR’

AKP hükümetin DBP'li belediyelere dönük aldığı kararların temelinde Kürt kadının özgürlük mücadelesin engellenmesi olduğunu savunan İmret, görevlerinden el çektirilen belediye eş başkanların sayısı ile tutuklu sayısının en fazla kadınlardan oluşmasının var olan durumu ortaya koyduğunu söyledi.

Belediyelerde kadın temsiliyetinin sağlandığını kaydeden İmret, "Bu yüzden ilk saldırıya uğrayan ve tutuklanan kadın oldu. Kadının mücadelesini, halkla olan alışverişini, ilişkisini her yönüyle kendilerine bir set veya tehlike olarak görüyorlar. Bugün toplumda eşitliğin sağlanması ve toplumun dönüştürülmesi kadının öncülüğünde gelişiyor, bu yüzden kadın siyasetçilerine yönelik böyle bir engelleme girişimi var" ifadelerini kullandı.

(Kaynak:DİHA)