Silopi’de panzerin evlerine girmesi sonucu yaşamını yitiren 2 kardeş ile ilgili, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, “Bu kazada şüpheli araç sürücüsü, kazada, aracın freninin tutmadığını iddia etti” açıklamasında bulundu.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde panzerin evlerine girmesi sonucu Muhammet (7) ve kardeşi Furkan Yıldırım’ın (6) yaşamını yitirmesi ve olay hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Olayın meydana geldiği andan itibaren adli makamların soruşturma işlemlerini başlattığını ifade eden savcılık, açıklamasında, “Şüpheli polis memurundan alınan kan örneğinde alkole rastlanmadığı tespit edilirken, ilk bilgilere göre aracın fren mekanizmasında bir arızadan dolayı kazanın meydana gelmiş olabileceği değerlendiriliyor" ifadeleri kullanıldı.

SAVCILIK, TAKİPSİZLİK KARARI VERİLEN KAZAYA DEĞİNDİ

"Şüpheli polis memurundan alınan kan örneğinde alkole rastlanmadığı tespit edilirken, ilk bilgilere göre aracın fren mekanizmasında bir arızadan dolayı kazanın meydana gelmiş olabileceği değerlendiriliyor." ifadesine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"23 Eylül 2014 tarihinde aynı vatandaşın evine sivil bir aracın çarpmış, 2014 tarihli söz konusu kazada herhangi bir şikayet olmadığı, soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığı görülmüştür. Bu kazada şüpheli araç sürücüsü, kazada, aracın freninin tutmadığını iddia etti. Polis memuru tutuklanmış olup, kazanın oluş nedeni ve kişilere atfedilebilecek kusurun tespiti açısından teknik bilirkişi heyetinin hızlı bir şekilde oluşturulacağı ve soruşturmanın titizlikle takip edileceği kamuoyuna önemle duyurulur."

BAKAN SOYLU: POLİS MEMURLARIMIZDAN BİRİNİ TUTUKLADIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Yıldırım kardeşlerin öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Soylu,"Muhammet ve Furkan'ın bizi cennette karşılayacağına inanıyoruz. Olayın hemen akabinde soruşturmalar başladı ve devam ediyor. Başsavcılığımız da hemen olayla ilgili gerekli tahkikatı yaptı. Biz de Silopi'ye bu acılı ailemizi ziyarete geldik. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Polis memurlarımızdan bir tanesi tutuklandı, diğeri ile ilgili işlemler de sürüyor” diye konuştu. (Kaynak: Dihaber)