Arjantin’de savcı, kadın düşmanı söylemlerde bulunan Angel Etchecopar isimli radyo programcısı için beş ay boyunca her hafta programında bir feminist konuk ağırlaması kararı aldı.

Arjantin’de Radio 10 kanalında yayın yapan Angel Etchecopar, programında feministler için ‘feminaziler’ ifadesini kullandı ve ‘feministler iğrenç insanlardır’ şeklinde söylemlerde bulundu.

Bu cinsiyetçi ifadelerinin ardından Etchecopar hakkında dava açıldı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre ‘kadınlara karşı saygısızlık yapmak, hakarette bulunmak, ayrımcılık yapmakla’ suçlanan Etchecopar, mahkemede tavrını değiştirerek özür diledi.

Mahkeme Etchecopar’ın şartlı tahliyesine karar vererek davayı düşürdü.

FEMİNİST KONUK AĞIRLAMA KARARI

Savcının sunduğu şart ise Etchecopar’ın beş ay boyunca her hafta programında feminist bir konuk ağırlaması.

Savcılarla varılan anlaşma sonucunda sunucu Etchecopar, yayına alacağı feminist konuğunun 10 dakika boyunca sözünün kesemeyecek ve konuğunun sözü bitmeden herhangi bir eleştiride bulunamayacak.

Anlaşma koşullarına göre savcılar sunucuya, kadın konularında uzman olanların isimlerinden oluşan bir konuk listesi verecek ve Arjantin’in cinsiyete dayalı şiddet konularında uzman olan savcısı Veronica Guagnino da, programda tartışılacak konu başlıklarını belirleyecek.

Etchecopar’ın ayrıca bir yıl boyunca ayrımcı söylemlerden kaçınması ve Katolik bir yardım vakfına küçük meblağda bağışta bulunması gerekecek. Anlaşma şartlarını ihlâl etmesi durumunda ise hakkındaki dava yeniden açılacak.