Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, medya çalışanlarının kullanımına açılmak üzere bir Görsel Havuzu oluşturuyor.

Cinsel şiddet haberlerinde medyada yer alan, şiddeti yeniden üreten ve hak ihlallerine sebep olan mevcut görsel dili dönüştürmek için dernek, medya çalışanlarını hak temelli habercilik anlayışı ile üretilmiş, doğru mesaj veren, güçlendirici görseller kullanmaları yönünde teşvik etmeyi amaçlıyor.

Dernek, herkese bu Görsel Havuzu’na katkıda bulunmak için çağrı yapıyor. Görsel Havuz’a eklenecek fotoğraflar için belirlenen kategoriler şöyle:

* Genel plan eylemlerden görüntüler

* Yakın plan lolipop ve döviz çekimleri

* Pankartlar

* Basın açıklamaları fotoğrafları

* Bina fotoğrafları: Hastane, Kampüs, Lise, İlkokul anonim görselleri, Adliye, Savcılık gibi devlet kurumları,

* Dijital şiddeti vurgulayıcı bilgisayar ve klavye fotoğrafları.

Arşivindeki fotoğrafları Görsel Havuz’a eklemek isteyenlerin 12 Ekim 2018 tarihine kadar [email protected] adresine e-posta göndermesi gerekiyor.

ÖYLE DEĞİL BÖYLE PROJESİ

Projenin iki hedefi var: Flörtlerdeki mevcut veya muhtemel şiddete dair farkındalık yaratmak, partnerlik ilişkilerini hapsedildiği özel alandan çıkararak konuşulabilir bir şey haline getirmek ve medyada cinsel şiddet üzerine yapılan haberlerde kullanılan dildeki cinsiyetçi ve/veya şiddete maruz bırakılanı suçlayan/ utandıran dili dönüştürmek.

Bu kapsamda dernek üniversiteler, medya kuruluşları, yeni medya ve sosyal medya çalışanları ile eğitimler düzenledi.

Cinsel şiddet alanında yazılı ve görsel haber dili konusunda farkındalık arttırmayı amaçlayan ve üç gün süren Öyle Değil Böyle Projesi Görsel Üretim Atölyesi’nde haber dili ve haber görselleri tartışıldı. Atölyenin sonucunda, fotoğrafçıların arşivlerinden uygun görseller seçilerek bir Görsel Havuzu oluşturuldu.

Dernek, bu görsel havuzunu genişletmeyi ve ücretsiz olarak kullanıma açmayı hedefliyor.

Kaynak: Bianet