Öykü A. 'nın Bakırköy Adliyesi'ne yaptığı suç duyurusu sonrası M.K. dün akşam saatlerinde gözaltına alındı

Çok sayıda avukat ile stajyer avukata fiziksel ve cinsel şiddet uyguladığı bu nedenle hakkında açılmış birçok şikayet dosyası olduğu öğrenilen İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat M.K. gözaltına alındı.

K.'nin bir dönem yanında stajyer olarak çalışan Öykü A.'nın sosyal medyada kendisine yönelik cinsel saldırıda bulunduğunu duyurmasının ardından başka kadın avukatlar da K.'nin kendilerini taciz ettiğini açıkladı.

Öykü A. 'nın Bakırköy Adliyesi'ne yaptığı suç duyurusu sonrası  M.K. dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Stajyer avukat yaşadığı tacizi sosyal medyadan anlattı. Stajyer avukatın sosyal medyadan duyurduğu cinsel saldırı iddiası üzerine İstanbul Barosu tarafından avukat M.K. hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

M.K.'nın eski eşine şiddet uyguladığı ve eski eşinin şikayeti üzerine de birkaç ay önce hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Stajyer avukat sosyal medyada, "Herkese merhaba ben Öykü. İstanbul Barosu avukatlarından Av. M.K.'nın ben ve benim gibi birçok çalışanına cinsel saldırıda bulunduğunu ve tehditlerle bizi şikayetten vazgeçirmeye çalıştığını sizlere anlatacağım" yazılı bir mesaj paylaştı.

Avukat M.K. hakkında, geçen yıl Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda özel güvenlik görevlilerine mukavemet ettiği gerekçesiyle dava açıldığı da öğrenildi.

Avukat M.K.'nin 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılaması sırasında, kullandığı ifadeler nedeniyle akıl sağlığının tespit edilmesine karar verildi. Mahkeme heyeti, M.K.'nin ifadeleri ve davranışlarında "şizofreni rahatsızlığını çağrıştıracak belirtiler olduğuö gerekçesiyle Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ederek, cezai ehliyeti olup olmadığına ilişkin akıl sağlığı raporu alınmasını istedi. M.K.'nin yaklaşık 3 ay akıl sağlığıyla ilgili tedavi olduğu da öne sürüldü. İstanbul barosu avukat hakkında disiplin soruşturması başlattı.

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu sosyal medyadan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda "Şikayetler hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturma sonuçlandırıldı ve disiplin kuruluna sevk edildi. Öykü'nün anlatımı için de re'sen soruşturma açılacaktır. Burası İstanbul Barosu... Burada bu tür olguların görmezden gelinmesi söz konusu olamaz" dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği de avukat M.K. ile çalışmayacaklarını duyurdu.