Diyarbakır’da devam eden rüşvet, yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırma soruşturması nedeniyle gözaltına alınan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Batur, Diyarbakır Öğretmenevi Müdürü ve Eğitim Bir Sen ile Memur Sen Diyarbakır eski İl Başkanı Yunus Memiş’in de aralarında bulunduğu, 19 Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı personel açığa alındı.

Diyarbakır Mali Şube ekipleri, yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında geçen hafta düzenledikleri operasyonda, Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Batur’un da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı.

BAKANLIK İŞLEM BAŞLATTI

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınıp bırakılan ve aralarında Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Batur’un da bulunduğu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 19 personel, valilik tarafından açığa alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı, açığa alınan memurlar hakkında işlem başlattı.

Yunus Memiş bir süre önce de bir kadına yönelik taciz ve cinsel saldırı iddiasından Memur- Sen ve Memur Bir Sen İl Başkanlık görevini bırakmıştı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı