BDP Kadın Meclisi sözcüsü Helin Yılmaz, Siirt'te aracında bulunan 2 kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddia edilerek dün çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in, 6 aydır devletin takibinde olduğunu ileri sürdü.

Konu ile ilgili Siirt BDP il Binasında yapılan basın açıklamasına, Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan ve BDP Kadın Meclis sözcüsü Helin Yılmaz katıldı.

DEVLET 6 AYDIR TAKİP EDİYORMUŞ

BDP tarafından olayı incelemek ve araştırmak için Siirt'e gelen BDP Kadın Meclis Sözcüsü Helin Yılmaz, olayı öğrenir öğrenmez Siirt'e geldiklerini, 14 Temmuz gibi bir günde açıkçası böyle bir durumla halkın karşısına çıkmanın kendileri için çok ağır bir durum olduğunu söyledi.

Çekin'in partinin kurullarına kesin ihraç için sevk edildiğini söyleyen BDP Kadın Meclisi sözcüsü Yılmaz şöyle konuştu:

"Böylesi bir dönemde böylesi bir durumda içimizde gelişmiş olması manidar bir durumdur. Bu tür suçlar kim tarafından gelirse gelsin aynı tutumu sergileyeceğimizi ifade ediyoruz. Abdullatif Çekin'in durumu da sömürgeci içimizdeki kişilik olarak değerlendiriyor ve derhal ihracının bu çerçeve içerisinde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu şahsın tutuklanmamış olması bizler için bir manidardır. Yani 6 aylık bir süredir devlet bu şahsı takip ediyor. 6 aydır kız çocuklarına istismarı reva görüyor, göz yumuyor. 6 aydır hiçbir müdahalede bulunmuyor, böylesi bir süreçte gelip bunu siyasi bir malzeme haline çeviriyor. Derhal bu kişinin tutuklanması gerekiyor. Yani nerden ve hangi kurumda yer almış olursa olsun, biz demokratik bir siyaset yürüten kurum olarak siyasetimizin ilkeli siyaseti doğrultusunda bu kişinin derhal tutuklanması talep ediyoruz."

BDP’DEN İHRAÇ EDİLDİ

BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan da Abdullatif Çekin’in partilerinden ihraç edildiğini söyledi.

(Akşam,Radikal)