Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kesin bir dille, yalanlamada bulundu. Diyarbakır Valiliği ise, iddiayı gündeme getiren kişinin başka suçlardan ceza aldığını açıkladı.l istismara uğrayan 3 kardeş hakkında baba M.E'nin yapmış olduğu suç duyuruları sonuçsuz kalırken, Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı, çocuklar hakkında tedbir kararı alındığını, yargı sürecini ise takip ettiklerini açıkladı.

Diyarbakır'da yaşları 6-7 ve 10 arasında değişen 3 kardeşe polisin Eğil ilçesi ile kent merkezinde cinsel istismarda bulunduğu haberleri, çocukların Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yalanlandı. Haberlerin internet medyasında yayınlanması ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, yapılan açıklamada, çocuklar hakkında tedbir kararı alındığı belirtilerek, adli olaya ilişkin verilen karara yapılan itirazın takip edildiği bildirildi.

Bakanlığın ilgili adli merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesi talebinde bulunacağı, ayrıca dava açılması halinde bakanlığın davaya müdahil olacağı belirtildi.

Bakanlığın, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldırdığı belirtilerek, "Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yakın aile üyeleri tarafından bakılmakta olan çocuklara tedbir kararlarının gereği titizlikle yerine getirilmekte olup aile ve çocuklar takip edilerek desteklenmektedir" ifadelerine yer verildi.