Van'da aile şiddetinden kaçarak bir devlet yurduna yerleştirilen 17 yaşındaki N.A., cinsel ilişkiye zorlandı. Yurtta gebe olduğunun anlaşılması üzerine kurum içi bir soruşturma süreci başlatıldı.

N.A.'nın Çocuk İzleme Merkezi'nde (ÇİM) ifadesi alındı. N.A, ÇİM'e verdiği ifadede A.P. adlı kişinin tecavüzüne uğradığını, T.A. adlı bir astsubayla da görüştüğünü, evinde kaldığını ve kendisini ilişkiye zorladığını anlattı.

Bunun üzerine N.A.'nın ailesi yaşananlar hakkında bilgilendirildi.

Ardından N.A. ve annesi Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, A.P. adlı kişi hakkında şikayette bulundu. N.A, yaşadıklarını tüm detaylarıyla savcıya anlattı.

AVUKAT: BU BİR İSTİSMAR

N.A. savcıya verdiği ifadede T.A. isimli astsubaydan şikayetçi olmadığını söylemesi üzerine “kişinin rızası var” denilerek, astsubay soruşturulmadı.

CMK tarafından görevlendirilen avukat ise, duruma itiraz ederek 16 yaşında olan bir çocuğun rızasının söz konusu olamayacağını, askerden şikayetçi olunmazsa bile bu durumun bir istismar olduğunu hatırlatarak, asker hakkında suç duyurusunda bulunulması ve savcılığın kişiyi ifade çağırması gerektiğini kaydetti.

ARAMA KARARI ÇIKARTILDI

Savcı buna rağmen, N.A.'nın şikayetçi olmaması üzerine astsubay hakkında herhangi bir işlem yapmazken, A.P. hakkında ise tutuklamaya dönük arama kararı çıkarıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı