AKP, Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar faillerinin mağdurlarla evlendirilmesi halinde cezalandırılmamasını öngören yasa taasarısını TBMM Adalet Komisyonu'ndan da çıkardı.
 
Başbakan Binali Yıldırım, tecavüzcülere af getiren önergeyi tepkiler üzerine komisyona aldıklarını açıklamıştı. Bunun üzerine önergeyi içeren torba tasarı Adalet Bakanı'nın imzasıyla komisyona çekilmişti. Kadın dernekleri, siyasi partiler önerinin komisyona çekilmesinin yeterli olmadığını, tamamen iptal edilmesi gerektiğini belirttiler. Tepkiler üzerine AKP tasarıyı TBMM Adalet Komisyonu'ndan da çıkardı.

KADINLAR MECLİS'İN KAPISINA DAYANDI, AKP GERİ ADIM ATTI

AKP'nin skandal 'cinsel istismar' önergesi Türkiye'nin birçok ilinde protestolara neden oldu. Sokağa çıkan kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluşları AKP'nin yasay tasarısını geri çekmesinin yeterli olmadığını, tamamen iptal edilmesinin istedi. Anklara'da bir araya gelen kadınlar TBMM'nin kapısına dayandı. 

Kadınların Meclis kapısına dayandığı saatlerde Başbakan Binali Yıldırım, "Düzenlemeyi komisyona geri çekiyoruz" açıklamasını yaptı. Kararı Meclis kapısında öğrenen kadınlar, tasarının geri çekilmesini değil, tamamen iptal edilmesini istedi. 

KILIÇDAROĞLU: ZAFER KADINLARIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada cinsel istismar önergesinin AKP tarafından geri çekilmesini kadınların zaferi olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Kadınların gücü bu teklifin geri alınmasını sağladı. Türkiye bir bataklığın içine sürüklenmiş durumda. Bu bataklıktan Türkiye'yi kadınlar kurtaracak" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, dün yayınlanan KHK ile 15 Temmuz Şehitlerinin yakınlarına askerlik muafiyeti getirilmesine sert tepki göstererek, "Bu düzenlemeyi yapmak açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, Saray'daki zat da duysun, haindirler. Çocuğunu vatan için şehit veren annelerin gözyaşları arasında ayrım yapılır mı? Şehitler arasında ayrımcılık yapan bir partiden ülkeye hayır gelmez" ifadelerini kullandı.