Cinsellik, çok sayıda araştırmaya konu olmaya devam ediyor.

Çöpçatan uygulamaları ile birlikte cinsel birlikteliğe erişmek de hızlanıyor.

Buna karşılık, hiç cinsel ilişki yaşamayanların sayısının arttığı belirtiliyor.

2014'te bir yıllığına cinsel ilişkiye girmeyi bırakan 'The Unexpected Joy of Being Single' (Yalnız Olmanın Beklenmedik Keyfi) isimli kitabın yazarı Catherine Gray, deneyimlerini İngiliz The Guardian'a anlattı.

"16 ile 34 yaşlarım arasında, birkaç aydan fazla yalnız kalmadım" diyen Gray, "Yanımda biri olmadığında eksik hissettim ve devamlı onaylanmak istedim. Altı aylık başarısız bir ilişkiden sonra dibe vurdum ve bir yıllığına seks yapmayı ve randevulara çıkmayı bıraktım" ifadesini kullanıyor.

Gray'e göre çöpçatanlık uygulamalarını telefonundan kaldırmak uyuşturucuyu bırakmak gibiydi.

'Cinsellik detoksu büyük bir rahatlamaya dönüşmüştü' diyen Gray, şunları kaydediyor:

"Erkek arkadaşımın istediklerini yapmak yerine neleri sevdiğimi keşfettim. Yogayı, fotoğraf çekmeyi ve seyahat etmeyi sevdim. Farklı giyindim, erkekleri etkileyip etkilememeyi umursamadım. Kendimi bir kız arkadaş ya da cinsel bir oyuncak olarak görmek yerine birey olarak görmeye başladım. Cinsellikten vazgeçmek, Gray'in ilişkilere yaklaşımını da değiştirmiş, şimdi sağlıklı bir birlikteliği var. Takıntılı bir bağlanma şeklim olduğunu fark ettim." 

"İlişkinin erken dönemlerinde güvende hissetmezsem, bunun duygusal olarak uygun olmayan biriyle görüşmemden kaynaklandığını biliyorum" diyen Gray, "Bu yüzden üstüne gitmek yerine geri adım atıyorum" ifadesini kullanıyor.

Gray'a göre, yalnız insanlar cinsel ilişkiyi bıraktıklarında dışlanmış hissedebilir ama bu his sık sık çiftler için de geçerli olabiliyor...