Çin'in güney batısında bulunan bir sivil havacılık okulundaki hosteslerin öptüğü elmalar, Çin’in en bilindik çevrimiçi alışveriş sitesinde satışa sunuldu.


People’s Daily Online’da yer alan habere göre, boyutu ve özelliklerine göre fiyatı değişen bu elmaların ortalama fiyatı yaklaşık dört lira. İnsanlar durumun tuhaflığının farkında ancak meraklarına yenik düşüp elmalardan satın alanların sayısı hiç de azımsanacak gibi değil.

Öte yandan satılan elmaların her birinin farklı hostesler tarafından öpüldüğünü belirten, birbirinden ayrı ürün sıralamaları da mevcut. Bazı elmaların tanıtımında ise hostesin elmayı öperken videoları bulunuyor.

Söz konusu sitedeki satıcılardan bir tanesinin Daily Mail’e yaptığı açıklamaya göre, elmalardan kazanılan paraların bir kısmı, okulun girişimcilik bölümüne bağışlanıyor. Toplanan paranın imkanı olmayan öğrencilerin eğitim masrafları için kullanılması ön görülüyor. Diğer kısmının işe okula yakın huzur evlerine dağıtılacağı bildiriliyor.

Elmalardan satın alanlar kadar, satışları desteklemeyen ve durumu oldukça sert eleştirenler de olmuş. Ancak söz konusu sitede aynı türde satış yapan mağazaların sayısında da gözle görülür bir artış var. (Radikal)