İstanbul Cihangir’de kafede saldırıya uğrayan Bülent yaşananlara ilişkin, "İçeri girdiklerinde kayıtlarda da var beyaz tişörtlü şahıs mekanda kim varsa saldırdı.

"Ardından saldırganlar mekanı da sizi de yakarız. Utanmıyor musunuz oruç tutmamaya, Ramazan’da içki içmeye diye tehditler savurdular” ifadelerini kullandı.

Can Uğur’un BirGün’de yer alan haberine göre, dün gece gerçekleşen saldırıda kafasına aldığı darbe sonucu yaralanan Bülent, dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead’in albüm etkinliği için toplandıklarını ve uluslararası bir etkinlik kapsamında bir araya geldiklerini söyledi.

Bülent saldırı gecesine ilişkin şöyle konuştu:

Yeni albümü dinlerken bir anda kalabalık bir grup bağıra çağıra hakaretler savurarak yanımıza geldi ve bizleri darp etmeye başladı. Ne olduğunu çok fazla anlayamadan saldırı gerçekleştirildi.

KÜFÜRLE GELDİLER

Saldırgan grubun küfür ederek içeriye girdiğini söyleyen Bülent’in söyledikleri oldukça çarpıcı.

‘Dini hassasiyetlere’ sahip olduğu için gelen grubun hakaret ve küfürler ederek mekân bastığının altını çizen Bülent şöyle devam etti:

İçeri girdiklerinde kayıtlarda da var beyaz tişörtlü şahıs mekanda kim varsa saldırdı. Ardından saldırganlar mekanı da sizi de yakarız. Utanmıyor musunuz oruç tutmamaya, Ramazan’da içki içmeye diye tehditler savurdular.

İDDİALARA YANIT

Olayın ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan başta olmak üzere iktidara yakın birçok isim sosyal medya üzerinden saldırıyı aklama uğraşına girdi.

Saldırının kameralara yansıması ve sosyal medyada paylaşılması bu isimler tarafından ‘provokasyon’ olarak tanımlandı ve saldırının gerçek olmadığı ima edildi.

Bu durumu olayın mağdurlarından Bülent’e sorduğumuzda ise şöyle anlatıyor: Etkinlik uluslararası bir etkinlik. Yapıldığı her ülkede bu şekilde kayıt altına alınıyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki kişiler de birbirlerinden haberdar oluyor. Çok bilinen bir yöntem.

Kafasına dikiş atıldığını söyleyen Bülent taburcu olduğunu belirtti ve sözlerini şu cümlelerle noktaladı: Artık bize saldıranlara göre yaşıyoruz. Geriye çekildikçe daha fazla geliyorlar. Nereye kadar gider bu durumu bilmem.

Bülent ve arkadaşları dünkü saldırının ardından Emniyet’e giderek söz konusu isimler hakkında şikâyetçi oldular.