Ergenekon davasında tanık olarak dinlenilen gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, Soner Yalçın'la yaptığı telefon görüşmesinin sorulması üzerine "İlhan Cihaner ile görüştüm. Soner Yalçın 'nasıl bir adam' diye sormuştu. Ulusalcı biriyle tanışacağımı düşünüyordum. Daha solcu birisiydi'' yanıtını verdi.

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon duruşmasında, tanık olarak dinlenilen gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, Sabah Gazetesi'nin Ankara temsilcisi olduğu dönemde ''Ergenekon Analiz Yeniden Yapılanma'' belgesine ilişkin Doğu Perinçek ile yaptığı röportaja ve Mayıs-Haziran 2006 tarihindeki yazılarına ilişkin yöneltilen sorulara yanıt verdi.

 

Aydıntaşbaş, savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorusu üzerine ''Odatv'' davası kapsamında tutuklu bulunan gazeteci yazar Soner Yalçın'ı tanıdığını söyledi.

 

Bunun üzerine Pekgüzel de davayla birleştirme talebiyle açılan ''Odatv'' davasının iddianamesinden, Soner Yalçın'ın, ismi A.A olarak belirtilen biriyle konuşmasına yer verilen bölümü okudu.

 

Pekgüzel, ''A.A, 'İlhan Cihaner ile görüştüm onu yazacağım. Çok derin bir adam, klasik solcu yani' diyor, Soner Yalçın 'Milletvekili yapalım mı' diye soruyor. A.A siz misiniz?'' dedi.

 

Pekgüzel'in sorusunu tamamlamadan açıklama yapan Aydıntaşbaş ise şunları söyledi:

 

''Bunu sormanıza şaşırdım. Bu diyaloğun Odatv iddianamesinde geçmesinin kötü niyetli olduğu düşüncesindeyim. Hiçbir ilgim olmayan bir şeye bulaştırılma çabasıydı. Cihaner tutuklanıp, tahliye olmuştu. CHP'ye gireceği konuşuluyordu. Bir gazeteci olarak görüştüm. Soner Yalçın 'nasıl bir adam' diye sormuştu. Derin insan derken, derin devlet anlamında söylemedim. Sloganvari, ulusalcı biriyle tanışacağımı düşünüyordum. Daha solcu, sosyolojiyi bilen, sosyalist jargonu konuşan birisiydi.''