Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül "Terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davada 25 ay sonra tahliye oldu.

 

25 aydır tutuklu yargılanan ve taktığı poşu aleyhinde delil sayılan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül bugün gerçekleştirilen 8. duruşmada tahliye edildi.

 

Cihan Kırmızıgül'e destek vermek isteyen yüzlerce kişi, sabah erken saatlerden itibaren Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geldi. Eyleme BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Cihan Kırmızgül’ün kardeşi Serhat Kırmızıgül de destek verdi. "Bu dava daha çok bir vicdani davadır" diyen Cihan Kırmızıgül’ün kardeşi Serhat Kırmızıgül, "Biz yine bu mahkemeden ne netice çıkarsa çıksın sağduyumuzu koruyacağız. Adalet inşallah tecelli eder. Biz yine burada sağduyumuzu koruyacağız" dedi.

 

"CİHAN’I ALIP GİTMEK İSTİYORUZ"

Tuncel de, "Bugün burada Cihan’ı alıp gitmek istiyoruz. Cihan’ın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Cihan’ın özgürlüğüne kavuşması sadece Cihan’ın özgürlüğüne kavuşması değil aslında bizim özgürlüğe olan umudumuzun yeşermesi açısından da önemli. Burada olması Türkiye demokrasisi açısından da çok büyük bir ayıp. Bizler açısından kabul edilemez bir nokta" dedi. Terörle Mücadele Kanununun kaldırması gerektiğini savunan Tuncel, "Çünkü Terörle Mücadele Kanunu kaldırıldığında şu an tutuklu olan arkadaşlarımız tutuklu olmayacak bunun gerekçesi ortadan kalkacak" diye konuştu.

 

"DELİL BULUNMUYOR"

Grup adına basın açıklaması yapan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Yasemin İnceoğlu ise, Cihan Kırmızıgül’ün 2 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, "Cihan’ı suç konu olayla ilişkilendirebilecek bir delil bulunmuyor. Cihan’ın herhangi bir yasa dışı örgüte üye olduğunu gösteren tek bir delil dahi yok. Soruşturmanın genişletilmesi neden istenmiyor. Gerçeklerin ortaya çıkmasından neden çekiniliyor. Gerçeklere yüz çevrilerek nasıl adalet sağlanır" dedi. Yapılan basın açıklamalarının ardından Bandista isimli grup da 2 yıldır tutuklu yargılanan Kırmızıgül için mini bir konser verdi.