25 ay boyunca, boynunda puşi olduğu için şüphe üzerine gözaltına alınan ve tutuklanan Cihan Kırmızıgül puşisini taktı.

 

25 aylık tutukluluğun ardından Tekirdağ 2 Nolu F Tipi'nden tahliye olan Cihan Kırmızıgül, tahliye olur olmaz, tutuklanmasına delil olarak sunulan puşiyi boynuna taktı.

 

Cihan Kırmızıgül, ailesi ve arkadaşlarının tahliye sevinci sürüyor.

 

BU KEZ ÇALIŞMA SIRASI BENDE

Kamuoyuna "puşi davası" olarak yansıyan dava sonucunda dün serbest bırakılan Cihan Kırmızıgül, ne hissettiklerini ilk olarak ANF'ye anlattı. Kırmızıgül, “Birçok arkadaşımız hala tutsak. Onların özgürlüğü, uğradıkları haksızlık için bu kez çalışma sırası bende” dedi.

 

Kırmızıgül, halen cezaevi psikolojisinden kurtulamadığını, şöyle özetledi: "Dün geceden bu yana sadece uyumaya çalıştım. Henüz dışarıya alışamadım. Arkadaşlarımla daha görüşemedim. Zaten konuşmamdan da anlayacağınız gibi telefonla görüşmeyi bile unutmuş gibiyim. Maalesef hala cezaevinin etkisinden kurtulabilmiş değilim. Umarım geçecektir."

 

'DIŞARI ÇIKARKEN MUTLULUK DEĞİL; BURUKLUK HİSSETTİM'

Cezaevi sürecine de kısaca değinen Kırmızıgül, "Haksızlığa uğrayarak özgürlüğümün çalındığı 2 yılı olumlu gelişmelerle yaşamaya çalıştım. Cezaevinde çok iyi arkadaşlarla tanışmış oldum; tek memnun bırakan bu oldu. Hatta cezaevinden ayrılırken dışarıda beni bekleyen herkes mutluyken, benim içimde cezaevindekilerden ayrıldığım için burukluk vardı" diye konuştu.

 

Aynı zamanda bu süre içinde diğer cezaevlerindeki tutsaklarla da mektuplaştığını ve tanıştığını anlatan Cihan Kırmızıgül, dışarıda kendisine destek verenlere ise teşekkür etti: "Benim için dışarıdaki arkadaşlarımın, çeşitli çevrelerin destekçi olması çok kıymetliydi. Cezaevindeyken sizi en mutlu edebilen, moralinizi ve dayanma gücünüzü katlayan şey bu destekler oluyor."

 

'CEZAEVİNDEKİLER İÇİN DESTEK SIRASI BENDE'

Kırmızıgül, yine de sadece kendi isminin etrafında bir mücadeleyi doğru bulmadığına, bütün tutsaklar için aynı çabanın ve örgütlenmelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti ve ekledi: "Ben de artık dışarı çıkmış biri olarak cezaevindeki arkadaşlara destek vermek isterim. Birçok arkadaşımız hala tutsak. Onların özgürlüğü, uğradıkları haksızlık için bu kez çalışma sırası bende."

 

Çalınan 2 yılının hesabını soracağını vurgulayan Kırmızıgül, "Avukatlarla, çevremle detaylı olarak görüştükten sonra geçen 2 yıl için ne yapmamız gerektiğine karar vereceğiz. Şimdilik dışarıya alışmaya çalışıyorum" diye ifade etti.

 

Türkiye'de 'iyi gelişmelerin' olduğuna inanmadığına değinen Kırmızıgül, "Ben serbest kaldım ama trajikomik gerekçelerle insanlar tutuklanmaya devam ediyor" dedi.

 

Cihan Kırmızıgül, "Puşi takmaya devam edecek misin?" şeklindeki soruya, esprili bir ifadeyle "Valla bilemiyorum ki heval, emin değilim sanki" yanıtını verdi. (anf)