Ankara’nın Akyurt ilçesinde, mahallelerine besi çiftliği ruhsatı verildiğini öğrenenler, Ankara-Çankırı Karayolu’nu çift yönlü olarak 60 traktörle trafiğe kapattı. Ankara Valiliği’nden randevu alan Akyurt Kaymakamı Osman Altın, çiftliğin kaldırılması için girişimde bulunacağını söyledi. Bunun çiftçiler, yolu ulaşıma açtı.

Akyurt ilçesindeki Haydar, Elecik ve Kozayağ mahallelerinde yaşayan 150 kişi, bugün saat 16.00’da, 60 traktör ve römorklarıyla Ankara-Çankırı Karayolu’nu iki yönlü olarak yaklaşık bir saat trafiğe kapattı.

Haydar Mahallesi Muhtarı Rasim Köse, mahallerine yapımı için ruhsat verilen besi çiftliklerinden bölge halkının rahatsız olduğunu söyledi. Muhtar Köse ve eylemciler, bölgede besi çiftliği için verilen ruhsatların iptalini istedi. Çiftçiler, sorunlarının çözülmemesi durumunda tekrar yolu kapatma eylemini daha etkili şekilde yapabileceklerini söylediler.

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, çiftçilerinden yolu açmalarını istedi. Altın, “Yolu trafiğe kapatamazsınız. Traktörlerinizi kaldırın yol açılsın ondan sonra konuşalım. Yol kapatarak bir yere varamazsınız. Haklıyken haksız duruma düşmeyin” dedi.

Kaymakam Altın, Ankara Valiliği’nden randevu alarak, çiftçilerle birlikte ziyarete giderek bölgeye kurulan mandıra çiftliğinin kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi. Bunun üzerine yaklaşık bir saat yolu kapatan çiftçiler, eylemlerine son verdi.