CIA Direktörü John Brennan, Amerikan Yahoo News haber sitesine İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırısına ilişkin değerlendirme yaptı.

"Saldırı, IŞİD’in gaddar izlerini taşıyor" diyen Brennan, örgütün Suriye ve Irak dışında son aylarda bombalı saldırılarla bir çıkış aradığını ve benzer saldırıları ABD'de de yapmak istediğini açıkladı.

IŞİD’in olabildiğince çok sayıda insanı öldürme "motivasyonu"na sahip olduğunu ve hedeflerinden birinin de ABD olduğunu belirten Brennan, "IŞİD'in bu tür bir saldırıyı ABD'de de yapmak istemesine şaşırmazdım" dedi.

Brennan, "Türk havalimanında olanlara bakın, bunlar suikast yelekleri. Bu suikast yeleklerini üretmek zor bir şey değil. Eğer kararlı, kaçmaya niyeti olmayan ve öleceğinin farkında olan bir düşmanla karşı karşıyaysanız o zaman bu tür saldırıları önleme anlamındaki stratejiniz daha karmaşık hale geliyor" diye konuştu.

IŞİD’in henüz ABD'de doğrudan bir saldırı gerçekleştiremediğini vurgulayan Brennan, San Bernardino ve Orlando saldırılarını örnek göstererek, IŞİD’den ilham alan Amerikan vatandaşlarının ülke içinde yeni eylemlere başvurduğunu iddia etti.