CHP MYK'dan Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek hakkında onay çıktı.

CHP MYK'da alınan karar üzerine, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ise Muhittin Böcek adı Parti Meclisi üyelerinin onayına sunulacak.

PM'de yapılan oylamanın sonucuna göre Zeydan Karalar'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Muhittin Böcek'in ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması bekleniyor.

ÇUKUROVA'DA SONER ÇETİN'LE, MURATPAŞA'DA ÜMİT UYSAL'DA 'DEVAM'

Öte yandan www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, CHP MYK'da Adana'nın Çukurova İlçesi'nde mevcut Belediye Başkanı Soner Çetin'le, Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde ise mevcut Belediye Başkanı Ümit Uysal'la devam kararı alındığı belirtildi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, CHP İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu, Ankara'da Mansur Yavaş'ı, Antalya'da Muhittin Böcek'i, Adana'da Zeydan Karalar'ı, Mersin'de Serdal Kuyucuoğlu'nu ve Bolu'da Tanju Özcan'ı aday göstereceği öğrenildi.

Öte yandan, Bursa'da da Mustafa Bozbey'in aday gösterileceği belirtildi.

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’nın kulis haberine göre ise bugün büyükşehir adayları da açıklanacak.

İşte kulislerde adaylığı netleştiği belirtilen o isimler:

İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu (Beylikdüzü Belediye Başkanı)

ANKARA

Mansur Yavaş

BURSA

Mustafa Bozbey (Nilüfer Belediye Başkanı)

KARS

Naif Alibeyoğlu

BOLU

Tanju Özcan

ANTALYA

Muhittin Böcek (Konyaaltı Belediye Başkanı)

ADANA

Zeydan Karalar

MERSİN

Konuşulan iki isim var. Serdar Kuyucuoğlu ile Vahap Seçer.

KILIÇDAROĞLU: EKONOMİYİ TEFECİLERE TESLİM ETTİLER

CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin tefecilere çalıştığını söyledi. Kılıçdaroğlu konuşmasında şu mesajları verdi:

TÜRKİYE EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞINI BÜYÜK ÖLÇÜDE YİTİRDİ

Esnaf çiftçi sanayici borç batağında. Devletin kendisi de borç batağında. Yani herkes borç batağında. Türkiye ekonomik bağımsızlığını büyük ölçüde yitirmiş, bir avuç tefeciye teslim edilmiştir. Halkın yüzüne nasıl bakıyorlar bunlar?

‘HER KURUŞ VERGİ TEFECİLERE GİDİYOR ‘

Vatandaşa ne söylüyorlar bunlar? Parlamentoda bütçe görüşmeleri var. 2018 bütçesinde ödenen faiz 71 milyar lira, eski parayla 71 katrilyon. 2019 bütçesinde ödenen ise 117 milyar liraya çıktı. Hani bunlar faize karşıydı? Bu kadar faizi niye veriyorsunuz? Devleti kötü yönettiniz. Bütçe tefecilere saraya yarıyor. Milletin ödediği her kuruş vergi tefecilere veriliyor. O yüzden bu bütçeye onay vermek haramdır.

YABANCIYA DAHA YÜKSEK FAİZ

Yabancıya yüzde 7,5, kendi vatandaşına yüzde 4 faiz veriyor. Bir de kendilerine yerli ve milli diyorlar.

‘KİMSENİN İŞİNE SON VERİLMEYECEK ‘

Asgari ücret CHP’li belediyelerde 1 Ocak 2019’dan itibaren net 2 bin 200 lira olacak. Hiçbir işçinin işine son vermeyeceğiz. Bütün işçilere namus sözü veriyorum. Kazandığımız belediyede belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak. 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında çalışıyor. Bunları bizim dışımızda hatırlayan yok. Çoğunluğu inşaat işçisi, mevsimlik işçi. Bunların sorunlarını çözmek bizim boynumuzun borcu.

‘ERDOĞAN 3 BİN KORUMA OLMADAN SOKAĞA ÇIKAMAZSIN’

Erdoğan kalkmış ‘sokaklara çıkarsanız şunu yaparım, bunu yaparım’ diyor. Sevgili Erdoğan ben zaten sokaktayım. Sen kibir abidesisin. Ben evde otururum sen Saray’da oturursun. Ben kahvede de otururum sen 3000 koruma olmadan sokağa çıkamazsın. Aramızdaki fark bu. Kilosu 4 bin olan çay içen bir adam kalkıp bana ‘sokağa çıkma’ diyecek. Ben zaten kilosu 4 bin lira olan çay içebilsem sokağa çıkmam. Ama biz normal bir aile sofrası kuran, normal insanlar gibi sokakta da olan kişileriz. Sokağa çıkarsan seni yaşatmam diyor sen kimsin de benim yaşayıp yaşamadığıma karar vereceksin. Kendini ne sanıyorsun sen? Dilin şişecek kardeşim sana cevap vermeyeceğim. Ben bildiğim yolda gideceğim. Haktan hukuktan yana olacağım. Sen milleti sömürüyorsun.

KİBİR İTTİFAKI

Bir kibir ittifakı ile karşı karşıyayız. Karşısında ise hakkı ve ekmeği savunan bir grup var yani bizler varız vatandaşlar var. Herkesin ekmeğini hakkını savunuyoruz biz. Damat konuşurken bir bakın Allah aşkına. Konuşurken bir izleyin, tam bir kibir abidesi. Sırıtırak, insanları aşağı görerek konuşuyor. Hayatında yoksulluk nedir görmedi ve bilmedi bu kişi. Devletin hazinesini emanet ediyorsunuz bu kişiye. Çocuğa harçlık vermemek ne demek bilmiyor. Bir kibir abidemiz de biliyorsunuz Saray’da oturuyor. Bütün bu sorunları bu topluma yaşatan bu iki kişidir. Hanedan gibi ülkeyi yönetiyorlar. Bu kibir abidesi diyor ki “Biz çiftçiye traktör yetiştiremiyoruz, sen hayal aleminde geziyorsun” diyor. Bu adam nerede yaşıyor? Bunun önüne bir rapor da mı koyamıyor? Traktör satışları bir yıl önceye göre yüzde 62 düşmüş’