Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Belediye Başkanı Adayı olarak Taner Toraman’ı belirledi.

CHP’nin Kars aday adayları arasında yer alan Naif Alibeyoğlu, Toraman’ın adaylığına tepki göstererek DSP’den aday olduğunu açıkladı.

Alibeyoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Kamuoyuna Süreci birlikte yaşadık. Verilen sözler kirli pazarlıklarla unutuldu. Hemşerilerimiz bu oyunu bozacak. Yoğun talep üzerine yeniden Kars’ı yönetmeye adayım. Bu doğrultuda DSP’den başkan adaylığımı açıklıyorum. Kars’ımıza hayırlı olsun “ ifadelerini kullandı.

Kars'ta HDP Ayhan Bilgen, CHPTaner Toraman, MHP Çetin Nazik, İYİ Parti Settar Kaya, AKP ise  Ensar Erdoğdu ile yarışıyor.

Alibeyoğlu, sık sık parti değiştirmesiyle bilenen bir siyasetçi.

1999 yılında yerel seçimlerde Anavatan Partisi-ANAP'ın Kars Belediye Başkanı adayı olarak seçime girdi. Seçimlerde çoğunluğun oyunu alan Alibeyoğlu, partisinin 2002 genel seçimlerindeki büyük oy kaybından sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçti. 2004 yılı yerel seçimlerini tekrar kazandı.

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. 29 Mart 2009 seçimlerine CHP saflarına katılan Alibeyoğlu seçimi kaybetti.

Yine 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 12.dönem Milletvekili Genel Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi Kars 1.sıra Milletvekili adayı olmuş ancak seçilemedi.

29 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için CHP’den aday adayı olan Alibeyoğlu, adaylığın Taner Toraman’a verilmesinin ardından DSP’den adaylığını açıkladı.

Demokrat Haber/Kars