Karaman'da tarımsal sit ovasında işletme izni bekleyen mermer ocakları nedeniyle CHP Doğa Hakları Grubu'ndan 6 CHP vekili bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Karaman vekili Av. İsmail Atakan Ünver’in de bulunduğu heyet faaliyete başlayan Dekart Mermercilik şantiyesini ziyaret ettiler.

Karalgazi, Kisecik, Demiryurt, Mecidiye, Mesudiye köylerini de içine alan ovanın içinde toplam 150 civarında mermer ocağı işletme izni beklemede.

Daha sonra Karalgazi köyüne gelen CHP vekilleri çiftçinin sorunlarını dinlediler.

Basın açıklamasında ilk sözü alan Ünver, ''Bu bölgede çok verimli sulanan 140 bin dönüm arazimiz var. Mermer ocakları bu üretime büyük zarar verecektir. Geçmişte erozyonu önlemek için çalışmalar yapılmış, bu bölgeyi korumak için ama şu anda mermer şantiyeleri açılıyor'' şeklinde konuştu.

Doğadan Sorumlu vekil Gülizar Biçer Karaca ise, ''2016 yılında Büyük Ova ilan edilmiş. Yani Büyük Ova ne demektir? Bu bölge tarımsal üretim için çok verimli bir bölgedir, bir alandır, bu bölgede tarımsal üretim dışında hiç bir faaliyete izin verilmez. Yani ne mermer ocağına izin verilir, ne sanayi faaliyetine izin verilir, ne inşaata izin verilir. Sadece ve sadece burada tarımsal üretim yapılır. Aslında biz şunları sormamız lazım. Biz üretmeyelim mi? Vatandaş üretirse, köylü üretirse özgür olur'' dedi.