Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, ‘FETÖ’ üye olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla iletişim kurmakla suçlandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında Urla Belediye Başkanı Oğuz, savcıya ifade verdi.

Bir dönem ‘FETÖ’ iltisaklı kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yönetim kurulu üyesi olduğu öne sürülen Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla da iletişim kurmakla suçlandı.

SULH CEZA MAHKEMESİNDE TUTUKLANDI

Şüpheli Oğuz, sorgusunun ardından sevk edildiği sulh ceza mahkemesinde tutuklandı. İbrahim Burak Oğuz, 31 Mart seçimlerinde CHP’den Urla Belediye Başkanı seçilmişti.

CHP’DEN İLK AÇIKLAMA

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un tutuklanmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Yücel’in açıklaması şöyle;

* Urla Bld. Başkanımız Burak Oğuz tutuklandı. Fetö’nün CHP’de yaşama şansı yoktur. Seçimle gelenlerin hukuk eliyle bertaraf edilmesini kınıyoruz.

* Başkanımızla dayanışma halindeyiz. Hukuki süreci takip ediyoruz. Yarın bu konuda ayrıntılı açıklama yapacağız.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPTI

Tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, cezaevine gönderilmeden önce, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Ailesi ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşan Oğuz, açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:

‘Bu yola çıkarken kendimi ve ailemi sizlere emanet ediyorum demiştim. Ailem önce Allah’a sonra sizlere emanet. Vatanım, bayrağım, Cumhuriyetim ve Mustafa Kemal Atatürk hepimize emanet. Biraz beni özleyeceksiniz ama ben sizleri çok özleyeceğim. Kalın sağlıcakla…’