CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu’nda okuduğu 160 sayfalık hükümet programında “basın özgürlüğü” ifadesine hiç yer verilmediğine dikkat çekti. Nurlu, AKP’nin bu hükümet programı ile ülkede basın özgürlüğünü yok edeceğini açıkça gösterdiğini iddia etti.

Milletvekili Mazlum Nurlu yazılı açıklamasında, “Gazeteci tutuklamaları faşizm dönemi uygulamalarıdır. Basını tamamen susturmak isteyen Recep Tayip Erdoğan ‘Hesabını soracağız’ diyerek tehdit etmiş ve talimatla Can Dündar ve Erdem Gül’ü tutuklatmıştır” dedi.

“Tutuklasalar da, zindanlara da atsalar asıl özgürlük ‘Bu şeref madalyası’ diyen gazetecilerin yüreğindedir” ifadelerini kullanan Mazlum Nurlu; CHP olarak bağımsız yargı, basın özgürlüğü ile kişi hak ve özgürlüklerinin korunması için mücadeleye devam edeceklerini belirterek şöyle devam etti: 

”AKP hükümetinin IŞİD terör örgütüne silah gönderdiği haberleri doğru çıkmıştır. Bugün Suriye’deki iç savaş devam ediyorsa, Türkmenler, Kürtler, Ezidiler, Suriyeliler katlediliyorsa bunun Türkiye’deki sorumluları bellidir. Bu vebalin altından kalkamayanlar gazetecileri suçlu göstererek aradan sıyrılmaya çalışmaktadırlar. Fakat takke düşmüş ve kel görünmüştür. Ne yaparlarsa yapsınlar dökülen her kanın vebali boyunlarındadır.”