DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'den gözaltına alınmasından bu yana geçen 15 günde hiçbir haber alınamadı. Külter'in bulunması için tüm devlet kurum ve yetkililerine yapılan başvurular reddedilirken, BM ve AİHM’de henüz harekete geçmiş değil. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Külter'in kaybedilmesinde devletin sorumluluğu olduğunu söyledi ve bir an önce bulunması çağrısı yaptı.

DİHA'nın haberine göre; Türkiye'nin 90'lı yıllarda yaşanan faili meçhul ve gözaltında kaybetme olaylarından ders çıkarması gerektiğini söyleyen CHP’li Cihaner, "Herkesin ezbere bildiği bir şey var; devletin yurttaşına karşı yaşam hakkı noktasında yükümlüğü vardır. Hem yaşamına kastetmeyecek hem de yurttaşın yaşam hakkına yönelik olası riskleri ortadan kaldıracak" dedi. 

'AÇIKLAMA YAPILMAMASI KABUL EDİLEMEZ'

Aradan geçen bunca süreye rağmen Külter Ailesi ve kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamanın devlet yetkilileri tarafından yapılmamasını kabul edilemez olarak gören Cihaner, şunları söyledi: 

"Maddi gerçek ne olursa olsun, Külter ister kamu görevlileri tarafından kaybedilsin, isterse başkaları tarafından kaybedilsin, devletin burada sorumluluğu var. Teknolojiyi göz önüne aldığımızda, kameralarla kamusal alanları takip mekanizmalarını düşündüğümüzde bugüne kadar Külter'in bulunması gerekiyordu. Umarım bir an önce bulunur."

NE YAŞANDI?

27 Mayıs'tan bu yana DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'den haber alınamıyor. Bu süreçte yaşananları şuradan inceleyebilirsiniz.