CHP Genel Sekreteri Sezgin Tanrıkulu, tutuklu Hüseyin Edemir’le ilgili, "Hüseyin’in neden bir yıldır tutuklu olduğunu birilerinin çıkıp Hüseyin’e, ailesine, arkadaşlarına ve kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz" dedi.
Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Edemir’in, polisin kimlik sorgulamasının ardından cezaevine konulduğunu ve 1 yıldır ’tedbir’ amacıyla tutuklu bulunduğunu belirtti.

Konuya duyarsız kalmayacaklarını ifade eden Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Bu ülkede birazcık hak, hukuk, adalet ya da vicdan varsa Hüseyin’in feryadına kulak vermek zorundayız. İçişleri ve Adalet bakanlarına açık çağrımdır; bir gencin hayatını karartan bu uygulamaya sessiz kalmaya devam edecek misiniz? Tutuklamaların bir cezaya dönüşmemesi için hükümet olarak ne tür tedbirler almayı düşünüyorsunuz? Türkiye, 2010 yılında AİHM’de en fazla mahkumiyeti kişi hak ve özgürlüklerine ve de güvenliğine karşı yaptığı olumsuz müdahaleler nedeniyle aldı. Bu durumdan hiçbir ders çıkarmamak hukuk devleti anlayışıyla ve imza attığımız uluslararası sözleşmelerle bağdaşır mı? Hiç kimseden yargıya müdahale etmesini istemiyoruz. Ama Hüseyin’in neden bir yıldır tutuklu olduğunu birilerinin çıkıp Hüseyin’e, ailesine, arkadaşlarına ve kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Bu davanın takipçisi olacağız. Herkesi duyarlı olmaya ve Hüseyin’e sahip çıkmaya çağırıyoruz."

vatan