IŞİD'in hedefindeki Kilis'i ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetinin başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "22 kişi yerine 222 kişinin mi ölmesi gerekiyor? Ne olması lazım ki hükümet buraya uygun tedbirler alsın?" sorularıyla AK Parti'nin sessizliğini eleştirdi.

18 Ocak'tan bugüne kadar 22 yurttaşın yaşamını yitirdiği Kilis'e CHP heyet gönderdi. Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz başkanlığında kente gelen İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Hatay Milletvekilleri Birol Ertem ve Serkan Topal, Antep Milletvekilleri Arif Ekinci ve Mehmet Gökdağ incelemelerde bulundu. 

Çarşı esnafını ve kentte bulunan Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret eden CHP heyeti, yaşanan roket saldırıları ile ilgili bilgi aldı. 

Yaşanan saldırıların sorumlusunun hükümet olduğunu belirten CHP heyeti, tespitlerini Meclis gündemine taşıyacaklarının sözünü verdi. 

“FİİLİ OLARAK KİLİS DÜŞME NOKTASINA GELECEK”

Heyet adına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, son ayda Kilis'e düşen roketler, yaşanan 22 ölüm ve 70 yaralanma hakkında AK Parti Hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nın sessizliğini koruduğunu hatırlattı. 

Roket saldırılarından kaynaklı Kilis'te halkın yüzde 30'nun göç ettiğini, okulların kapalı olduğunu, halkın dışarı çıkamaz hale geldiğini, esnafın büyük bir kısmının kepenk açamadığını, kentte ekonominin durma noktasına geldiğini ve işsizliğin hat safhaya çıktığını savunan Yılmaz, "Bu böyle giderse kent tamamen boşalacak ve fiili olarak bir ilimiz düşme noktasına gelecek. Bizim acilen bu kente ilişkin duyarlılığı artırmamız, ülkemizin bir kentine dönük yapılan bu saldırıları gündeme getirmemiz ve hükümeti acilen bu saldırıları durdurmaya yönelik önlemler aldırmaya sevk etmemiz gerekiyor" dedi. 

Kentte yaşayan yurttaşların durumunun "Suriyeli mültecilerin durumundan daha kötü" bir hal aldığını ileri süren Yılmaz, kentte her şey normalmiş gibi gösterilmesine de tepki gösterdi. 

'222 KİŞİ Mİ ÖLMELİ?'

Hükümetin Suriye politikasının baştan aşağı yanlış olduğuna ve iflas edip çöktüğüne dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi: "Bir kentimiz tehdit altında ve sürekli saldırı altında. Bu noktaya getirenler utansın ama bu sorun edilmiyor. Peki ne sorun edilecek? 22 kişi yerine 222 kişinin mi ölmesi gerekiyor? 70 kişi yaralanmış 170 kişinin mi yaralanması lazım? Ne olması lazım ki hükümet buraya uygun tedbirler alsın? Bizim artık sorgulamamız lazım. Konuştuğumuz yurttaşlar her şeyi biliyor. Hükümetin kendi ikbali peşinde olduğunu biliyor. Ben diliyorum ki buraya her görüşten kimseler gelsin ama bazılarının halkın karşısına çıkmaya yüzü var mı onu da çok merak ediyorum." 

Kilis'in hedef alınmasının çeşitli gerekçeleri olduğunu, Türkiye'nin Suriye savaşına taraf olduğunu, bu savaşa taraf olmak demenin mutlaka zarar görmek olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'nin yaşanan olayları bir noktaya kadar kontrol atına alabildiğini, ancak şuanda olayların tamamen kontrolden çıktığını, kimin kimi vurduğunun belli olmadığını söyledi.

Kaynak: DİHA