Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı Barış Bildirisi'ne imza attıkları için bir süre tutuklu kalan akademisyenler Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması girişimlerinin endişe verici olduğunu dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, iki gün önce TBMM'de CHP ve HDP'li vekillerle görüştüklerini hatırlatarak, CHP'li vekillere de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek adamlığa giden yolda "alan temizliği" yaptığını ve bu nedenle de doğru tavrın "hayır" oyu kullanmak olduğunu söylediklerini belirtti. Kaya, dokunulmazlıkların kaldırılması girişimin endişe verici olduğuna vurgu yaptı. 

ERSOY: DEMOKRASİ AÇISINDAN ÇOK TEHLİKELİ BİR DURUM 

Dr. Kıvanç Ersoy da, barış akademisyenlerinin yaşadıkları baskıları ve işten atılan akademisyenlere ilişkin görüşlerini CHP'li vekiller ile paylaştıklarını belirterek, kaygılı olduklarını aktardıklarını söyledi. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda gelinen noktanın endişe verici olduğunu söyleyen Ersoy, düşünce ve ifada özgürlüğü açısından baskıyı çok yakından yaşayan biri olarak, bu konunun tartışılmasının Türkiye demokrasisi açısından çok tehlikeli olduğunu dile getirdi. Ersoy, "Dilerim Türkiye için kötü sonuçlara yol açacak sonuçlar çıkmaz" dedi. 

MERAL CAMCI

Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı da, her iki partiye de kendilerine yönelik desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, Türkiye'de haklar ve özgürlükler konusunun hem akademi de hem de parlamenter sisteminde kısıtlanmaya çalıştığını ifade etti. Hakların kısıtlanması konusundaki endişeleri CHP ve HDP'liler ile paylaştıklarını belirten Camcı, son olarak şunları söyledi: "Cuma günü ikinci oturumda dilerim, bu ülkede hala demokratik haklar ve özgürlükleri koruyan bir sistemin geçerli olduğunu göreceğimizi umuyoruz."

Kaynak: DİHA