CHP Çankaya İlçe Örgütü, Silivri cezaevinde tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e göndermek ve adlarına ilçe binasında kuracakları kütüphane için 'Bir kitap bir selam' şiarıyla kitap kampanyası başlattı.


Kampanya öncesinde açıklama yapan CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, "Can Dündar ve Erdem Gül hapse atılabilir ancak düşünceleri hiçbir zaman hapse atılamayacak" dedi.

Karanfil Sokak’ta kampanyanın açılışında konuşan CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için "Onlar hapse atılabilirler ama düşünceleri hiçbir zaman hapse atılmayacaktır. Bizler her zaman onların mücadalelerinin yanında olacağız" şeklinde konuştu. Bağışlanan kitapların ön sözlerine yazılan mesajlarla beraber bir kısmının Can Dündar ve Erdem Gül'e gönderileceğini söyleyen Dereli, diğer kitaplarda yazılı olan mesajların kitap haline getirilip kendilerine ileteceklerini ve kitapları da adlarına kuracakları kütüphaneye bırakacaklarını bellirtti.

Dereli, son olarak mücadelerine verilen desteğin Can Dündar ve Erdem Gül ile beraber diğer tutuklu gazetecilere büyük moral olduğunu ifade etti. Vatandaşlar getirdikleri kitaplara dayanışma mesajlarını yazarak kendilerine iletmek üzere CHP Çankaya ilçe örgütünün kampanya standına teslim etti. Kampanya bir hafta devam edecek.