Cumhuriyet Halk Partisi Strasbourg Birliği Yönetim Kurulu, halen tutuklu bulunan ve geçtiğimiz hafta açlık grevine başlayan CHP PM üyesi Eren Erdem'e destek için 'adalet orucu nöbeti' başlattı.

Erdem, geçtiğimiz pazartesi günü "Adalet yaşatır, adaletsizlik öldürür. Ben tüm kronik hastalıklarıma rağmen bu greve başlıyorum" ifadeleriyle açlık grevine başladığını duyurmuştu.

CHP Strasbourg birliğinin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Adalete susayan herkes için adalet orucuna başladı Eren Erdem. Adalet orucu masumiyete leke sürünmesine karşı direniştir. Talebi, her hukuk devletinde olduğu gibi adilce yargılanmak. Hak ettiği özgürlüğüne, oğluna, ailesine bir an evvel kavuşmak, demokrasi davasına omuz verebilmektir. CHP Strazburg Birliği Yönetim Kurulu olarak parti meclisi üyemiz Eren Erdem’in sesine ses olmak, bu adaletsizliği tüm dünyaya duyurmak için bugün 3 Şubat 2019 pazar günü bir günlük adalet orucu nöbetini başlatıyoruz. Buradan tüm yurt dışındaki birliklerimize ve ülkemizde bulunan örgütlerimize çağrımızdır; adalet orucu nöbetini Eren Erden sonlandırana dek nöbetleşe devam ettirerek onun dışarıdaki sesi, nefesi olalım. Hak arayışı mücadelende yanındayız Eren Erdem.”