CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, RedHack soruşturması kapsamında gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu’na ve diğer 6 kişiye yönelik gözaltında kötü muamele ve işkence iddialarıMeclis gündemine taşıdı.

Adıgüzel, “Ankara Valiliği’nin işkence iddialarını yalanlamasına karşın, müvekkilleriyle görüşen avukatlar darp ve kötü muameleyi üç ayrı müvekkilin de ayrı ayrı beyan ettiğine dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.

Adıgüzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, işkencenin bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekerek, “Taylan Kulaçoğlu ve arkadaşlarının darba maruz kaldığı, darp altında ifadelerinin alınmaya çalışıldığı ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmediği iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

“Soğuk beton zeminde, elleri arkadan kelepçeli bekletilmeleri, temel ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmemesi gibi iddialar gözaltında bulunan kişiler üzerinde psikolojik ve fiziksel şiddet uygulandığına dair kamuoyunda kuvvetli şüpheler doğurmaktadır” diye konuşan Adıgüzel, işkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Öte yandan Adıgüzel, “Avukatlar, gözaltına alınan kişilerin tümüyle görüşme sağlayamadıklarını; Kulaçoğlu ve diğer 2 müvekkilin ise yüzlerinde ekimoz, açık yara vs. olmamasına rağmen, üçünün de ciddi anlamda darp edildiklerini beyan ettiklerini ifade ediyor” dedi.

(Kaynak: İleri Haber)