MİT TIR'ları davasında yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, tutuklandı.

Mahkeme CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasına karar verildi.

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Berberoğlu'nun tutuklanması kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında olağanüstü toplanacağı açıklandı.

Habertürk’ten Serdar Kulaksız'ın aktardığına göre, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile Eski Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile davası birleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili ve eski gazeteci olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki "MİT TIR’ları haberi" davasının sekizinci duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davada yargılanan Berberoğlu ile Erdem Gül, Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Duruşmayı izlemek için CHP milletvekilleri de adliye önünde buluştu.

Dava için, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Ali Özcan, Zeynel Emre, Gürsel Tekin, İlhan Kesici, Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Oğuz Kaan Salıcı, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ile CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt de duruşma için adliyeye geldi.

TUTUKLAMA KARARI

Mahkeme, CHP Milletvekili Enis Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan mahkumiyetine karar verdi. Önce "Mübbet hapis" cezasına hükmeden mahkeme indirim uygulayarak cezayı 25 yıla indirdi.