CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının para transferleriyle ilgili iddiaların araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi verdi.

Araştırma önergesinin gerekçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olarak, “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum” sözleri hatırlatıldı.

‘HALKIMIZIN AYDINLATILMASI ZORUNLULUK HALİNE GELMİŞTİR’

Bu sözlerin ardından Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelere değinilen araştırma önergesinde şöyle denildi:

“Bu aşamadan sonra söz konusu belgelerin doğru olup olmadığının, yurtiçi ve yurtdışında bu transferlere aracılık eden bankalar ve ilgili şirket kayıtlarında gerekli araştırma ve yazışmaların TBMM nezdinde oluşturulacak Komisyon güvencesinde yapılarak açıklığa kavuşturulması ve halkımızın aydınlatılması bir zorunluluk haline gelmiştir. Yukarıda açıklanan nedenlerle Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının, dünürünün, eniştesinin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün ve oğlunun yurt dışındaki şirketlerle olan para hareketlerinin ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan belgelerin araştırılarak kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Anayasanın 98, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.”

TEZCAN ÖNERGE VERECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada “TBMM’de araştırma komisyonu kuralım, Meclis tek tek araştırsın. Nereden gelmiş, kim göndermiş, kim almış? Hem belgelerdeki kaynakları sorsun, istesin, kim sahte belge ile iş tutuyor ortaya çıksın. Sizin çoğunlukta olduğunuz TBMM’de bir araştırma komisyonu kuralım, orada bütün her şey kalem kalem incelensin. Arkadaşlarımız bugün ya da yarın Meclis Araştırma Komisyonu önergesi verecekler” demişti.

Kaynak: Gazete Duvar