CHP'den 31 Mart yerel seçimi için İzmir'in Seferihisar ilçesinde belediye başkanı adayı olarak gösterilen Yelda Celiloğlu'nun, adaylıktan çekildi.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Celiloğlu'nun, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, adaylıktan çekildiğini belirterek "Gerçekten çekilme gerekçesinde de samimi. Kendi kararı, kendi tercihi. Biz görüştük kendisi ile kararından vazgeçirmeye çalıştım, ikna etmeye çalıştım; ama kararı kesin. Belediye başkanlığı yoğun, yorucu ve stresli bir görev. Sağlığını olumsuz şekilde etkileyeceği için kendisinin aldığı bir karar. Seferihisar'da Yelda hanım dışında birbirinden değerli aday adaylarımız var. Aday adaylarımız arasında örgüt, emek, liyakat gibi kriterler dahilinde bir görevlendirme yapılacak" diye konuştu.

Seferihisar'da, Yelda Celiloğlu'nun yerine İsmail Yetişkin'in aday gösterileceği öne sürülüyor.

YELDA CELİLOĞLU KİMDİR?

Yelda Celiloğlu, 1969 yılında Seferihisar’da doğdu. Lise mezunu, evli ve 2 çocuk annesidir. 2009 yılından bu yana CHP de aktif siyaset yapmaktadır. 2014 yılı belediye seçimlerinde Büyük Şehir Belediyesi Meclis Üyesi seçilmiştir. İzmir Büyük Şehir Belediyesi Çevre Sağlık Komisyonu üyeliği, Seferihisar Belediyesi Sosyal hizmetler Sorumluluğu, Bütçe Denetim Komisyonu, İmar Komisyonu, Hukuk Komisyonu üyeliği, encümen üyeliği ve Seferihisar Belediyesi Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. CHP Seferihisar İl Kurultay Delegesidir.