CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İçişleri Bakanı Soylu’nun Büyükçekmece ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Büyükçekmece’de 11 bin 186 seçmenin ikamet kaydının taşındığına ilişkin yaptığı açıklamalara CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan yanıt geldi.

 Soylu, “Büyükçekmece'de evlerde büyük bir polis terörü yaratılıyor. Bu saatte mi aklınıza geldi? Sayın Soylu 'beka'yı hangi cami avlusunda unuttunuz?" sözleriyle yanıt verdi.

“Büyükçekmece'de evlerde büyük bir polis terörü yaratılıyor” diyen Öztrak, “Soylu'nun kullandığı lisana bakıyorum, devlet falan hiçbirini bilmiyor. Bu saatte mi aklınıza geldi? Sayın Soylu 'beka'yı hangi cami avlusunda unuttunuz? ‘Büyükçekmece'de bizim geçersiz oyların tam olarak ortaya çıkarmaya vaktimiz olmadı’ diyorsunuz. Bu ne demek anlayamadım. Büyükçekmece'de bir adli olay var. Oradaki geçici görevli işçinin yapmış olduğu birtakım usulsüzlükler nedeniyle tutuklanması söz konusu. Ne zaman? 18 Ocak. Seçmen listeleri ne zaman kesinleşti 31 Ocak. Seçim ne zaman yapıldı 31 Mart. Zaman yetmedi ne demek? Anlaşılan Sayın Soylu hayali terörist listeleri peşinde koşarken sağı solu belediye meclis üyelerini, belediye başkanlarını teröristlikle suçlarken bu soruşturmayı yapmayı unutmuş” dedi.