CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekâroğlu, bir canlı yayında söyledikleri nedeniyle “terör propagandası”ndan hapis cezasına çarptırılan ve 20 Nisan’da altı aylık bebeği ile cezaevine giren Ayşe Çelik’in bebeği Deran’ın, ağır cezaevi koşulları nedeniyle büyükannesine gönderildiğini duyurdu.

Bekâroğlu, Twitter’dan şu bilgileri paylaştı:

“Ayşe Ögretmen 20 kisilik koguşta 33 yetişkin, 9 çocuk yani 42 kisi kalıyor. Deran bebek bu ortama dayanamayip ninesine gonderildi. Her gün emzirmeye getiriliyor... 'Çocuklar ölmesin, barış olsun’ dedigi icin bunca zulüm..! Ayşe Öğretmen serbest kalsın, bebeğine kavuşsun!”

Ayşe Çelik, 8 Ocak 2016’da Diyarbakır’dan bağlandığı canlı yayında, “Burada çocuklar, anneler öldürülüyor; sessiz kalmayın” dediği için yargılanmış ve bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Anayasa Mahkemesi’nden karar çıkmasının beklendiği süreçte 10 gün ek süre için yapılan talebin reddedilmesinin ardından Çelik, Deran’la birlikte Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne girmişti.

Çelik’in serbest bırakılması için ifade özgürlüğü savunucusu kuruluşların çatı örgütü IFEX (International Freedom of Expression Exchange) tarafından başlatılan imza kampanyası devam ediyor.