Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılması kararlaştırılan adli yıl açılışının katılarak muhalefetin ve Türkiye genelindeki baroların tepkisiyle karşılaşan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na son tepki CHP'li milletvekili hukukçu Ali Haydar Hakverdi’den geldi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanları ve hukukçu milletvekillerine, TBB’nin 50. kuruluş yıldönümü ve 2019-2020 adli yılı açılışı dolayısıyla 2 Ekim Çarşamba günü TBB Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek tören ve yemeğin davetiyesini gönderdi

TBB’nin 50. kuruluş yıldönümü etkinliklerinin davetlileri arasında olan CHP Ankara Milletvekili Avukat Ali Haydar Hakverdi, Feyzioğlu'nun davetini 'Son dönemde yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşüren filleri' gerekçesiyle reddettiğini açıkladı.

'FEYZİOĞLU YARGININ BAĞIMSIZLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRDÜ'

Hakverdi yazılı olarak yaptığı açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği’nin 50. Kuruluş Yıl Dönümü ve 2019 – 2020 Adli Yılı Açılışı dolayısı ile verdiğiniz akşam yemeğine dair davetiyeniz tarafıma ulaşmıştır. Türkiye Barolar Birliği kuruluşundan bu yana her zaman hukukun üstünlüğünü, özgür savunmayı ve yargının bağımsız ve tarafsız kanadını temsil etmiştir.

Son dönemde ise tarafınızın yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşüren filleri, Türkiye Barolar Birliğinin kurumsal saygınlığına ve Avukatlık mesleğinin evrensel ilkelerine ters düşmektedir. Bu nedenle davetiyenizin iadesi uygun bulunmuştur" ifadelerine yer verdi.