MİT TIR'ları davasında tanık sıfatıyla ifade veren eski CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, belgeleri almak için CHP Genel Merkezi'nde Bülent Tezcan'la görüştüğünü, Tezcan'ın belgeleri kargoyla kendisine aktardığını ifade etti.

Evrakların 'gizli’ ibareli belgeler olduğunu söyleyen Erdem, belgeleri imha ettiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 22 Mayıs'ta bir televizyon programına telefonla bağlanarak MİT TIR'larına ilişkin yaptığı açıklamalar ve verdiği bilgiler doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında Erdem'in 13 Ağustos'ta 'tanık' sıfatıyla ifadesi alındı.

'FETÖ'ye yardım etmek' suçunu işlediği iddiasıyla tutuklu yargılanan Erdem, beyanında "Ben CHP'den 25. ve 26. dönem milletvekili olarak TBMM'de görev yaptım. Halen parti meclisi üyesiyim. Milletvekilliğinden önce gazeteci olarak çalıştım. 2014 yılında işsiz olduğum için serbest gazeteci olarak çalıştığım dönemde tam tarihini hatırlamadığım bir ayda CHP Milletvekili Bülent Tezcan, kamuoyunda 'MİT TIR'ları' olarak bilinen olayla ilgili televizyonda basın açıklaması yapıyordu. MİT Tır’ları belgesinin elinde olduğunu sallayarak göstermişti. Ben bu haberi izledikten sonra gazeteci olmam sebebiyle hemen Ankara'ya gittim. Kendisiyle CHP Genel Merkezi'ndeki odasında görüştüm. Israrla bu belgeleri istedim. Daha sonra İstanbul'daki bir adrese kargo yoluyla bana bu belgeler Bülent Tezcan tarafından gönderildi'' ifadelerini kullandı.

'EVRAKLARI İMHA ETTİM'

Belgelerin hepsinin kağıda basılmış evraklar olduğunu ve üzerinde 'gizli ibaresi'nin bulunduğunu aktaran Erdem, evrakların içerisinde jandarmanın, tırların içerisinde ne olduğunu gösteren tutanakları, kamyon şoförlerinin ifadeleri, fezleke şeklinde soruşturma ile ilgili evrakların yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

''Ben evrakları görünce çok vahim olduğunu anladım ve kendime ait Eren Erdem isimli Twitter hesabımdan 'Tutanakları okudum. Eğer iddialar doğru ise durum çok vahim' şeklinde tweetler attım. Başka herhangi bir yerde bu evrakları, tutanakları paylaşmadım. Hiç kimseye vermedim. Yalnızca ismini vermek istemediğim bir gazeteci arkadaşım evraklara baktı. Fakat bir suret almasına veya fotoğraf çekmesine müsaade etmedim.''

Daha sonra bu evrakları imha ettiğini, sadece birkaç sayfasının kendisinde kaldığını belirten Erdem, bunları da IŞİD saldırılarından sonra Meclis kürsüsünde açıkladığını aktararak, ifadesine şöyle devam etti:

'FETHULLAHÇILARLA HİÇBİR İRTİBATIM YOK'

''Ben gazeteci olarak. Bu şekilde bir haberi televizyonda izledikten sonra işin mahiyetini araştırdım. O dönemde dokunulmazlığım bulunmadığı için herhangi bir paylaşımım da olmadı. Daha sonra bu sene mayıs ayında ismini vermek istemediğim sosyal demokrat olan, halen görevdeki bir hakim bana ulaştı. 'Seni MİT TIR'ları belgesini Fethullahçılar'dan aldı diye tutuklayacaklar, bununla ilgili bir açıklama yapsan iyi olur' diyerek bana dostça bir telkinde bulundu. Hakkımda basında çokça haberler çıkıyordu. Artı TV'de çalışan açık kimlik bilgilerini bilmediğim Ezo isimli spiker beni telefonla aradı ve ben de bunun üzerine dosya içerisinde bana okumuş olduğunuz ve göstermiş olduğunuz 22 Mayıs 2018 tarihli açıklamayı yaptım. Bu açıklama doğrudur. Aynen tekrar ederim. Ben bu açıklama ile hiç kimseye suçlamada bulunmadım. Ben burada sadece MİT TIR'ları diye bilinen olay ile ilgili evrakı Fethullahçılar'dan almadığımı, Fethullahçılar ile hiçbir irtibatım olmadığını açıklamak için böyle bir beyanda bulundum. Benim bu açıklamamdan sonra Bülent Tezcan MİT tırları belgesini kendisinin basın açıklaması ile dağıttığını kamuoyuna açıkladı ve hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olayla ilgili olarak 'Evet, MİT TIR'ları belgesini Bülent Tezcan kamuoyuna açıklamıştır, ne var bunda' gibisinden benimle ilgili açıklamada bulundu.''

Erdem, bütün hayatı boyunca ‘FETÖ’ ile mücadele ettiğini belirterek, Karşı gazetesinde veya başka gazetelerde çalıştığı sürece hep ‘FETÖ’ aleyhine haberler yaptığını söyledi.

FETÖ ile ilgili örgütün en güçlü olduğu dönemde Nurjuvazi isimli kitabı yazdığını anlatan Erdem, bundan dolayı örgütün kendisine evrak getirmesi veya herhangi bir bilgi vermesinin hiçbir zaman söz konusu olmadığını, her zaman FETÖ'nün karşısında ve hedefinde bulunduğunu savundu.

Erdem, Bülent Tezcan'dan temin ettiği 'MİT tırları' dosyası diye bilinen evrakın başka kimlere verildiğini bilmediğini de kaydetti.