CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun Milli Selamet Partisi (MSP) kongresinde oy çalınmasına göz yumarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü açtığı iddia etti.

Diken’i haberine göre Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Emir, Mısıroğlu ile Erdoğan’ın yollarının 42 yıl önce MSP’nin İstanbul il gençlik kolu başkanının seçileceği kongrede kesiştiğini öne sürdü.

Kongrenin hikayesinin, Serkan Yorgancılar’ın yazdığı ‘İslamcı Gençliğin Yazılmamış Öyküsü AKINCILAR’ isimli kitapta MSP Yönetim Kurulu üyeliği yapan iş adamı Yakup Kaldırım tarafından anlatıldığını söyleyen Emir şöyle konuştu:

 “Erdoğan ve Mısıroğlu yolları daha ilk gençlik yollarında kesişmiş. Mısıroğlu, Erdoğan’ın Milli Selamet Partisi (MSP) İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı seçildiği kongrede divan başkanlığı yapmıştır. MSP’li işadamı Yakup Kaldırım’ın yayınlanmış anılarına göre de bu kongrede hile yapılmıştır, oylar çalınmıştır ve Mısıroğlu da bu oy çalınmasına göz yumarak, sayın Erdoğan’ın İstanbul gençlik kolları başkanı olmasının önünü açmıştır. Yani anlayacağınız Mısıroğlu ile Erdoğan arasındaki işbirliği ile omuz omuza yürüme çok eski yıllara dayanmakta; seçim hileleri de MSP geleneğinin ve bugünkü uzantılarının temel özelliklerinden biri olmaktadır”

Emir, Erdoğan’ın Mısıroğlu’nu hastanede ziyaret etmesini eleştirerek “Bu ziyaretin insani bir hasta ziyareti olmaktan öte, Atatürk düşmanlarına verilmiş yüreklendirici bir mesaj olduğu açıktır” dedi.