CHP’nin Kayseri’deki Hacılar İlçe Başkanlığı’nın kundaklandığı iddia edildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

İlçe başkanlığındaki yangın sonrası başkanın odası kullanılamaz hale geldi. İlçede aynı gece çeşitli yerlere sprey boyalarla 'İhanet Kabul Edilemez' yazıldı.

Polis ekipleri, iki olayın farklı dolduğunu değerlendirdiklerini belirterek inceleme başlattı. CHP İlçe Başkanlığ'na gece saatlerinde gelen bir kişinin önce duvarlara yazı yazdığını, ardından da parti flamaları ile kağıtları tutuşturarak yangın çıkardığını kaydeden polis yetkilileri, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin de olayın yaşandığı ilçe binasında incelemelerde bulundu. Keskin, "Hacılar İlçe Başkanımız Derviş Kilci beni aradı. Parti binasında yangın çıktığını ifade etti. Biz başlangıçta teknik aksamadan olabileceğini düşündük. Fakat çıplak gözle görülebilecek kundaklama olduğu ortaya çıkıyor. Bu sadece parti binamıza yapılan bir saldırı değil, ilçenin çeşitli yerlerine de yazılar yazılmıştır. Böylelikle bir kundaklama olduğu kesinleşiyor" dedi.

Gözaltına alınan N.A'nın, emniyette verdiği ifadesinde, ilçedeki bir akaryakıt istasyonundan bidonla 5 litre benzin aldığını ve olayı gerçekleştirdiğini belirterek, babasının CHP üyesi olduğunu kendisinin de yerel seçimlerde CHP müşahidi olarak görev yaptığını ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumlarını beğenmediği için tavır olarak binayı kundaklandığını söylediği öğrenildi.